Lev ayurveda

er et samarbejde mellem yogalærer Ilse Gaardahl og forfatter og madvejleder Lise Faurschou Hastrup.

 

Vi ønsker at udbrede kendskabet til ayurvedaen, som  er Indiens over 5000 år gamle traditionelle helbredssystem, som er så præcist og effektfuldt at ingen har fundet anledning til at revidere det. Ayurveda er en tidløs gave til vores helbredsforståelse i det 21. århundrede.

Begrebet sundhed kan ”på ayurvedisk” oversættes med sanskrit-ordet Svasta, som betyder at hvile i sig selv, eller at leve i samklang med sin egen natur, hvilket ifølge ayurvedaen er det vigtigste udgangspunkt og mål for at opnå et godt helbred for hvert enkelt menneske.

 

Ayurveda og yoga har udviklet sig fra den samme rod i Indien. Ayurveda og yoga betragtes som søster-videnskaber, som fuldstændiggør hinanden. Indiske vismænd, de såkaldte rishier, erfarede for tusinder af år siden gennem åndelig inspiration, indsigt og observation de sammenhænge, som ayurvedaen bygger på den dag i dag.  Dengang havde man ikke de specifikke diagnosticeringsmetoder som vi har i dag; man kunne ikke tage blodprøver eller bioanalyser. Rishierne iagttog og undersøgte dyrene, planterne, naturen, elementerne, årstiderne og menneskene. De funderede ayurvedaen, grundlagde traditionen og videregav den gennem generationer. Denne viden blev nedskrevet på sanskrit og er en del af de hellige skrifter, vedaerne.

 

Ayurveda kombinerer det mentale, det følelsesmæssige, det fysiske og det åndelige i en meningsfuld helhed. I ayurvedaen tilstræber man at opnå harmoni i krop og sjæl gennem madvaner, livsstil, yoga, åndedrætsøvelser, meditation, urter, udrensning, massage og særlige behandlingsformer, alt sammen tilpasset den enkelte.

 

LEV AYURVEDA inspirerer mennesker med at integrere ayurveda i hverdagen, i yogapraksis, madvaner, livsstil og ikke mindst i forståelsen af andre.  Vi holder yogaklasser, kurser, foredrag og individuelle sessioner, altsammen med med det fokus at LEVE ayurvedaen.

Lise Faurschou Hastrup har 25 års erfaring som selvstændig madvejleder, foredragsholder og økologisk omlægningskonsulent.  Lise holder foredrag om ayurveda og giver individuelle mad- og måltidsvejledninger ud fra de ayurvediske principper. Lise er forfatter til bogen ”Ayurveda for begyndere” som udkom i foråret 2017.

Se www.lisef.dk og www.tritla.com

 

Ilse Gaardahl har undervist i yoga i mere end 25 år. Certificeret Iyengar Yoga lærer i 1996, med en 3 årig yogaterapeutisk IyengarYoga  uddannelse afsluttet i 2015. Samt Individuel og Gruppe- krop-gestaltuddannelse fra Institut for Gestalt analyse afsluttet i 2000. Ilse er indehaver af CITY-YOGA. Se www.city-yoga.dk og www.goforgoa.dk